Arriva 557, 2 januari 2014, Formerum, Hoofdweg, foto: Petra Vink


December 2013 - Januari 2014:

In de praktijk is gebleken dat bezoekers van de eilanden slecht op de hoogte zijn welke bedrijf het OV ter plaatse verzorgd. Men zoekt b.v. op BUS en/of TERSCHELLING en zeker niet op Arriva. Teneinde deze groep mensen van dienst te zijn is op Terschelling een aparte website ontwikkeld waarop de belangrijkste inlichtingen te vinden zijn: www.bus-terschelling.nl
 
Het materieel op het eiland bestaat al geruime tijd uit dezelfde bussen: 232, 234, 241, 553-557 en 7164. De 232 is uitgevoerd in een “Kobus”-uitvoering, een Facebook stripmeeuw die alles en iedereen op het eiland in de gaten houdt. Citaro 555 rijdt in de Paal-8 hotel lay-out rond en de 7164 wordt voornamelijk gebruikt voor rondritten en speciaal vervoer.
 
Gedurende de Kerstvakantie werd er weer volop gereden op de beide lijnen. Dat zijn de stamlijn 120 (West-Terschelling – Oosterend) en 121 (West-Terschelling – Paal-8). Uiteraard werd op elke aankomende en vertrekkende veerboot vervoer aangeboden en daarnaast de aanvullende ritten. In de avond en begin van de nacht werd de nachtbus ingezet t.b.v. het uitgaanspubliek. Hiervoor dient een speciaal tarief te worden betaald, aangezien deze ritten buiten de concessie vallen.
Na de Kerstvakantie werd de dienst sterk versoberd, aangezien er dan weinig aanbod is van passagiers en komen er eveneens minder veerboten aan.
 


De firma Westbank uit Oosterend verzorgt met een aangepaste vrachtwagen riten over het strand, standaard vanaf Paal-8 richting het Reddinghuisje bij Paal-25, maar ook andere excursies zijn mogelijk. De laatst tijd is men ook actief bij het uitzetten van zeehonden op Terschelling door de crèche van Pieterburen.
Naast de strandbus beschikt  men over een voormalige stadsbus uit Utrecht, de ex-GVU 122, die onder de naam Alternatiefje opereert. Het voertuig is inderdaad een alternatief voor ritten die de strandbus minder makkelijk kan uitvoeren. Te denken valt aan groepsvervoer en ritten voor rouw en trouw. Het bedrijf is nog volop bezig met diverse (semi-)overheidsinstanties om de inzet van beide bussen te vergroten. Zodra hierover meer definitief bekend is, zal ik dat melden.

* onderstaande afbeeldingen zijn vrij voor privégebruik. Voor ander gebruik neem contact op.