Westbank Strandbus, Midsland aan Zee op 28 mei 2016, foto: Wim Vink


Twee bezoeken aan het eiland en het toegestuurd krijgen van foto’s zijn aanleiding om van het voorjaar van 2016 een nieuwe aflevering te maken.

 

De samensteller van deze reeks was 11 feb en 28 mei op het eiland. Tijdens die bezoeken maakte ik de nodige foto’s van zowel de Arriva lijnbussen als het materieel van de firma Westbank. Ook een minibus van Yellow Cab kwam nog voor de lens.

Op 2 apr van dit jaar was er weer de jaarlijkse Fjoertoerloop. Dit is een wandeltocht door de natuur van het eiland met verschillende afstanden, die allemaal tegen het einde van de middag starten. Onderweg komt men allerlei licht- en vuureffecten en dito objecten tegen. Jaarlijks is deze loop in no time uitverkocht, zo populair is deze inmiddels geworden. Het is de bedoeling dat iedereen voor middernacht is gefinisht bij de grote Fjoertoer van het eiland = de vuurtoren Brandaris.
Om al die deelnemers naar de diverse startpunten te brengen staat Arriva voor een mega operatie en daarom komt er ook elk jaar versterking van de vaste wal. Dit jaar was, net als in 2015, de Scania 7854 de bus die het standaard wagenpark kwam aanvullen. Diverse correspondenten stuurde mij foto’s van deze bus op het eiland.

 

Tijdens mijn bezoek op 28 mei was ik er met een groep mensen van de Terschellinger Club, die hun jaarlijkse uitstapje hadden. Eenmaal in de 5 jaar is de reis naar het eiland zelf. Op Terschelling werden we vervoerd door het Alternatiefje van de firma Westbank.
Dit is de voormalige GVU 122, die na brandschade buiten dienst ging bij het Utrechtse bedrijf. Daarna stond hij enige tijd te koop. De eigenaar van Westbank zag er wel brood in om de schade te herstellen en hij heeft goed werk geleverd. Gelijk ruilde hij toen (eind 2009/begin 2010) het vorige Alternatiefje in. Dat was de ex-GVU 404. Dit voertuig is ondertussen door een groep enthousiastelingen aangeschaft om er als museumbus weer een Utrechtse wagen van te maken.
Terug naar 28 MEI:  de rit voerde naar Midsland aan Zee waar geluncht werd. Vervolgens konden we met de Strandbus een rit over het brede strand maken. Bij Paal 8 werd weer overgestapt en was de rit terug naar de haven.

* onderstaande afbeeldingen zijn vrij voor privégebruik. Voor ander gebruik neem contact op.